torsdag 4 juli 2013

Fläder

Idag blev saften klar så nu  är det Fläder & Koloni
att göra flädersaft måste vara något av det enklaste som finns.


Gör så här

Ta 40 - 60 blomklasar
4 citroner
75 g citronsyra
3 liter vatten
3 kg strösocker

Skölj blomklasarna, skaka av och lägg dem i en stor bunke
Skölj och skiva citronerna i tunna skivor, lägg över blommorna
Lägg i citronsyran
Koka upp socker och vatten
häll det över blommorna 
rör om.
Täck över och låt det stå svalt i fem dygn.

Sila saften och fyll på rena flaskor.
Förvara svalt

Tänker man ha sin saft länge kan man använda konserveringsmedel.

Här är första flaskan



1 kommentar:

  1. Så gott det är!
    Imorgon är det dags för mig att sila min saft och hälla upp på flaskor!
    Jag frös in lite av den förra sommaren!
    Nu hoppas jag på värmen så man kan njuta extra av ett iskallt glas!
    Trevlig helg
    Kram Sandra

    SvaraRadera