måndag 3 december 2012

Vinter i kolonin

Nu är det vinter i kolonin, man kan nästan inte tro att det är samma stuga som man åker till på sommaren. Växthuset är fullt,  inte med en massa växter utan av trädgårdsmöbler och annan bråte.
Buddha har flyttat inomhus tror att han är känslig för kyla. Fröken Mandarin står på verandan nära en vägg som ger lite värme. Det är ju så trevligt med medelhavsväxter på sommaren men ack så besvärligt att hantera vintertid. Speciellt om man inte har ett frostfritt garage att ställa dem i. Efter denna kylslagna utflykt värmde maken och jag oss med lite Thai mat.


2 kommentarer:

  1. Du har medelhavsväxter, så ett tips från dig hade varit att ta in träden??!!!(jag har bara varit lat, jättelat)
    Ok då gissar jag på att mitt olivträd är stendött för det står kvar ute på altanen! Tror att det dog en gång i somras men har nu under hösten uppstått för det är två nya grenar med blad på. Men troligtvis död igen!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det är lite lurigt det här med olivträd, de tål tydligen frysgrader men inte för många och inte för länge. Å andra sidan trivs de inte alls inomhus i elementvärme. Förra året fick jag mitt att överleva på verandan nära en vägg som ger lite värme, men vi får se hur det går i år :) Fröken Mandarin tror jag är rätt mycket kinkigare :)))

    SvaraRadera