söndag 26 augusti 2012

Skördetid i kolonin

Matlagning och kryddor är ett av mina stora intressen i livet och vart vi än reser är resväskan full av kryddor på vägen hem. Tullarna har tittat lite konstig på oss på både en och två gånger när de ser vilka mängder torkad chili en kvinna kan släpa med sig över halva jordklotet. När vi är i Bangkok köper jag mycket kryddor inte bara chili utan även kafir lime, lemongrass, stjärnanis, olika sorters peppar,  You name it and I have bought it. Inköpen sker dels på lokala marknader men även på fina varuhuset, då får man det praktiskt paketerat och på så vis blir det lättare att frakta. Spice Story ligger i det urflotta varuhuset Siam Paragon, fina kryddor som håller länge.


Men idag skördar vi egen chili på kolonin, vi har fått finfin Habanero och en urstark sort, Apache. Livet  är ljuvligt.........

Habanero
Apache
3 kommentarer:

 1. Du kanske har ett x antal inlägg från mig nu för jag knappar från iphonen och vi är inte överens!
  Jag läste din blogg efter vinsten på "attvaranågonsfru" grattis-kul!
  Förstår att du gillar och resa! Vi flyger till Bangkok i oktober och sen vidare till koh cheng! Sista natten måste vi spendera i Bangkok (flyget går för toktidigt hem) har du något hotell att rekommendera :) vi behöver absolut ingen lyx ala de lyx! Barn är med på resan!
  Ha en fin kväll Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer både maken och jag älskar att resa. Om ert plan går så tidigt kanske ni ska satsa på ett hotell nära flygplatsen så ni slipper åka in i centrala Bangkok. Vill ni ändå bo inne i Bangkok så har vi flera ggr bott på ett lägenhetshotell som heter Centre Point Silom. Ligger nära både floden och skytrain, går dock ett rykte nu om att de ska riva den stationen så jag vet inte riktigt hur det kommer att funka framöver. Men det hotellet är lätt att ta sig till och från med taxi från flygplatsen. Vi kommer på vår nästa resa att bo på Grande Centre Point Sukhumvit. Det ligger ovanpå ett av Bangkoks nyare shopping center Terminal 21. På båda hotellen ingår frukost och jag upplever att man får stora rum vilket kan passa er som barnfamilj. På det sistnämnda hotellet går man rakt in i en skytrainstation från hotellet, också bekvämt när man reser med barn. Båda hotellen går att boka via olika bokningssajter.
   Hoppas ni får en riktigt trevlig resa njut !!! !

   Radera