torsdag 29 november 2012

Idag blev jag kär ......

i ett par boots. Gick förbi Scorett på vägen hem och där stod de, bruna, fina och med guld- och 
silverfärgade nitar. Det låter nog hårdare än vad det är, de är alldeles, alldeles underbara...........



Det var de här som blev föremålet för min förälskelse, men det blir en dyr kärlek á 2500 kr


onsdag 28 november 2012

Dagens I-lands produkt

Detta måste vara dagens I-lands produkt ett paraply med Swarowski kristaller á 4700 kr.....
Har sett något liknande på Fina Frun men kunde inte tro mina ögon när jag såg priset.
Pasotti Ombrelli heter märket. Jag hade hellre tagit det med blommor där har jag dock ingen
prisuppgift, men nog hade det Skånska höstregnet blivit lite roligare.



















tisdag 27 november 2012

Världens bästa karta

Min absoluta favoritstad är Bangkok, pulsen, maten, alla tempel både för andlig spis och för shopping. Den bästa kartan över Bangkok är ritad för hand av Nancy Chandler, det är inte bara en karta utan fungerar även som guidebok. En av favoritsektionerna på kartan är delen över Chatuchack en vad dansken hade sagt sindsygt stor marknad, det är som en mindre stad. Hittar du något köp det för du hittar aldrig tillbaka, så stor är den. Över hela kartan är restauranger, hål i väggen mat, tempel, hotell, guesthouses, butiker utritade,  är det värt att besöka så har Nancy markerat det på kartan.






















Multiplicera med 100









Här ska vid Asok ska vi bo nästa gång, mitt i smeten




Favvo panget ligger på soi 36, Krua Rommai, riktigt stark
mat från norra Thailand, här ska man äta spicy sausage, gott



















måndag 26 november 2012

När man hänger tavlor

Maken och jag är vanligtvis överens om det mesta det finns dock ett undantag och det är hur tavlor ska hängas. Vi anser oss båda ha rätt och vara lika "kreativa". Jag är mm-bitchen och blir helt prillig om det hänger det minsta snett. Igår hittade jag det ultimata redskapet , en app som fungerar som ett vattenpass, underbart, nu kan jag rätta till saker på stående fot :) Nåja tavlorna kom upp och båda blev nöjda, ett gäng hamnade på en av Ikeas förträffliga tavelhyllor !

När man inte kan ha en riktig hund












I köket

lördag 24 november 2012

I stället för julgran

Jag kan hoppa över julgran i år om jag får dessa i stället. Här har vi både det gröna, det röda och det hänger på en gren, vad mer kan man begära, Lynggaard´s Gipsy örhängen.



fredag 23 november 2012

Att unna sig

Ibland behöver man unna sig något och det gjorde jag idag. Inne på Kicks doftade jag mig igenom en hel massa parfymer bl a en ny variant av Opium som expediten försäkrade mig om att det var en lättare variant av den gamla doften. Det var det inte, doften var lika tung som tidigare och passade inte mig. Nej, valet föll på en av Chanels dofter, Chance Eau Tendre, underbar.....

 

 

torsdag 22 november 2012

Hålla fokus

Ibland behöver man påminna sig själv om att hålla fokus när hjärtat fladdrar lite extra.

 

 

onsdag 21 november 2012

Hultquist Copenhagen

För en gammal hästtjej är Hultquist Copenhagens höstkollektion lite lockande. När jag tittar på några av bilderna kan jag nästan känna känslan igen, att rida en vinterdag, kallt som attan men så härligt. Nu är det många år sedan och jag vet inte om jag hade vågat idag. Tycker att det verkar så långt ner när man ramlar av,  det är ju naturligtvis inte längre nu än när jag var yngre tror bara att jag inte ramlar lika smidigt nu som jag var 15.














måndag 19 november 2012

Thaimat

Igår blev längtan efter semester väldigt stor. Vad att göra ? Vi lagar thaimat !
Google resultatet blev Wokad fläskfilé med Kaffirlimeblad. Hittade ett recept som efter modifiering och överdosering av röd curry pasta och färsk chili blev riktigt gott, vi kunde
nästan känna lukten och känslan av Bangkoks foodcorts. Det hela serverades med glasnudlar. Mmmmmmm. Vi enades om att det var tur att vi inte hade gäster för det blev väldigt starkt, we like.
















söndag 18 november 2012

IKEA / ILVA

Ikea och Ilva ligger bara ett stenkast i från varandra men är ack så olika. 
Ikea är liksom basen i tillvaron och Ilva det där lilla extra. 
Idag gick turen först till Ikea men där skulle vi bara besöka returavdelningen,
ett par kuddar som var så snygga i butiken men inte funkade hemma hos oss.  
Efter det gick vi in på Ilva för att få lite inspiration och det fick vi.

Klart att flytta in
Man in the mirror
Mysfåtölj
Soffbord som håller reda på tiden
Pippi på bord



lördag 17 november 2012

Underbara liljor

Förra veckan överraskade jag maken med blommor, smet in om Mobilia på vägen hem. Ingen fancy pancy butik men riktigt bra blommor. Valet föll på vita liljor, underbart vackra står hur länge som helst, men vi kan inte ha dem inomhus. De doftar så otroligt (vilket jag glömmer mellan gångerna) att vi var tvungna att landsförvisa dem till balkongen och då är ändå ingen av oss allergisk.
Men visst är de otroligt vackra.



















är inte det här med blommor och bin fantastiskt


torsdag 15 november 2012

Tjuvstart

Jag gillar julpynt, gillar skulle kunna vara årets understatement, jag är helt tokig i julgransprydnader. Det hela startade för ett par år sedan i ganska liten skala men nu är jag helt fast och idag tjuvstartade jag.   Jakten på nya prydnader brukar varje år inledas med en Köpenhamnstur med finaste väninnan P, där besöker vi Magasin du Nord, Illum inklusive deras Bolighus, Lisbeth Dahl och en hel rad andra butiker. Utbudet är helt fantastiskt och jag kan köpa hur många prydnader som helst. Men idag föll jag för frestelsen och tjuvstartade med denna underbara Bubbla inne på Åhlens.














Inne på TGR hittade jag årets första paket, fast i porslinsformat














Tur att jag inte bor i USA för då hade det kunnat sluta så här....


onsdag 14 november 2012

Att kombinera

Jag gillar skor, väskor och smycken,  jag kanske ska kombinera det med mitt nya intresse, att baka. Då skulle det kunna se ut så här, om jag övade riktigt mycket......det är väl bara att sätta igång !!!





tisdag 13 november 2012

Lite tisdags flärd

Nu är det dags för lite flärd, det var ett tag sedan. Idag efter ett möte passerade jag Centralen och passade på att köpa i lite tidningar i den utmärkta Pressbyråbutiken, bästa sortimentet i stan.






















Väl hemma har jag surrat runt lite på internet och hittade detta på Essie, vill ha........



Ja,  jag vet ytligt men visst behövs det lite flärd så här en tisdagskväll.......

söndag 11 november 2012

Gåbortpresent

I går var vi bjudna på middag till bästa vännerna M och S och då ska man ju ha med sig en gåbortpresent. Funderade på en blomma eller kanske något fat. Men så slog bakivern till igen, så det blev Orange almond biscottis i en fin burk från Lagerhaus, såååå gott. Receptet hittade jag på
Call me cupcake. Jag blev sedan belönad med fantastisk mat en helt otrolig torsk med smarrig sås.


lördag 10 november 2012

Downtown Abbey

Jag har helt missat serien Downtown Abbey, ja missat och missat jag har väl lyssnat med ett halvt öra när omgivningen rosat den.  I går kväll när jag hade soffan för mig själv kollade jag vad det hela handlade om och föll pladask. Tre avsnitt i rad avhandlades och jag längtar redan till nästa home alone kväll :). Engelsmännen är oslagbara när det kommer till kostymdrama.

Upstairs and Downstairs samlade
















Min favorit blev snabbt Maggie Smith, snipighetens okrönta drottning

Maggie

fredag 9 november 2012

Passning

Idag är jag med och tävlar hos Att vara någons fru, vinsten är ett par skor, hade inte dessa passat alldeles fantastiskt bra till min väska............






onsdag 7 november 2012

Att kunna andas ut

I natt höll jag andan, ja det var inte så att jag satt uppe och valvakade, men valet i USA var det sista på näthinnan (läs TV´n) innan jag somnade och nästan det första jag tänkte på när jag vaknade. Och sedan andades jag ut........han fick möjligheten att göra klart.


tisdag 6 november 2012

Audrey

Hemma på våran gata i stan har vi fortfarande trist, ruggigt höstväder som gjort för att kura ihop sig i soffhörnan och kolla på gamla filmer. Tänk ett filmmaraton med favoriten Audrey Hepburn, jag säger bara Breakfast at Tiffany´s och Sabrina.


måndag 5 november 2012

Chicken red curry

Idag har vi en osedvanligt trist höstdag, det har regnat precis hela dagen. Vad kan passa bättre än att värma sig med med lite thaimat, hemmalagad chicken red curry. Kryddorna har burits hem från Thailand visserligen torkade men ändå

Kaffir lime leaves




















söndag 4 november 2012

Att baka

Vet inte riktigt vad som for i mig idag men jag fick så´n lust att baka. Eftersom jag bakar väldigt sällan var det endast bikarbonat som fanns hemma :) så det var bara att pallra sig iväg till mataffären och köpa tre olika sorters mjöl, baksirap, nötter och fröer. Tyckte dock att receptet var lite supsekt eftersom man skulle grädda brödet i 100 min och eftersom vi har en ytterst opålitlig ugn kändes det vääääldigt länge. De 100 minuterna är nu avklarade så nu är det bara att vänta på att de svalnar lite och sedan blir det en ostmacka.

Hemmabakat













Nästa helg ska jag prova ett nytt recept som jag hittade på den underbara bloggen Call me Cupcake.
Jag älskar choklad så att täcka en chokladkaka med chokladglasyr måste bara bli helt underbart gott. Som extrabonus är hela bloggen fylld av fantastiska foton.

Bild lånad från Call me Cupcake

fredag 2 november 2012

Bobbi Brown is in town

Det verkar som om Emporia sätter lite press på de övriga varuhusen i stan. Idag var det invigning på Åhlens City´s nya makeup avdelning. Till min stora glädje behöver jag inte längre åka utomlands för att inhandla produkter av ett av mina favoritmärken, Bobbi Brown. En stor fin disk med kunnig personal finns nu precis vid ingången och en lika stor Mac disk bredvid. Me like. Idag blev det ett mineralpuder med tillhörande borste, riktigt lyxigt.